medewerkers

Op bovenstaande foto vindt u niet alleen de medewerkers van Praktijk Sint Pieter, maar ook die van Medisch Centrum Schin op Geul en Medisch Centrum Valkenburg. Praktijk Sint Pieter en Medisch Centrum Schin op Geul gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder als Praktijk aan de Geul. Medio 2021 verhuist Praktijk Sint Pieter naar het nieuwe Medisch Centrum Valkenburg aan het Walramplein (nu nog Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk). Medisch Centrum Schin op Geul blijft gevestigd op de Warande 45 te Schin op Geul.

Wie zijn wij?

Praktijk aan de Geul is een huisartsenpraktijk met twee huisartsen: dhr Gaspard Knops en mw Floor Seveke. Daarnaast werken er ook drie assistentes: Vera Heitlager-Smeets, Sandy Beckers en Eva Theunissen. In de praktijk werkt een praktijkondersteuner voor chronische aandoeningen, Inge Palmen. Zij werkt samen met Pia Peeters, diëtiste vanuit voedingsadviesburo Humus. Ook zijn er drie praktijkondersteuners psychologie, te weten Mandy vd Hurk, Monique Ubaghs (beiden kinder- en jeugd) en Nicolette Siep (psycholoog, volwassenen). De praktijkmanager is Chantalle Moors.

Hieronder stellen zij zich aan u voor:


Gaspard Knops, huisarts:

Geboren te Geleen in 1961, artsenbul aan de universiteit van Maastricht in 1986. Hierna werkte ik als militair arts (Ossendrecht) en poortarts voor alle specialismen (Ziekenhuis Lievensberg te Bergen op Zoom). In 1990 sloot ik de huisartsopleiding in Maastricht af waarna ik tot 1998 werkzaam was als waarnemend arts in huisartspraktijken en verpleeghuizen in Limburg en Brabant. Daarnaast volgde ik opleidingen in de acupunctuur, natuurgeneeskunde en neuraaltherapie (voornamelijk in Duitsland). In april 1998 vestigde ik mijn eigen huisartspraktijk (Praktijk St. Pieter) in Valkenburg aan de Geul.

Ik ben getrouwd met Aline Kruit, werkzaam als arts-coach vanuit hetzelfde praktijkpand, tevens auteur van boeken over slaap. Samen hebben we drie dochters: Isabelle (1996), Anna (1998) en Maria (2002).


Floor Seveke, huisarts:

Ik ben als huisarts verbonden aan de praktijk. Geboren in Nijmegen, in 1973. Ik woon al sinds mijn studie aan de universiteit Maastricht (diploma 1999) in die stad. Na een jaar geriatrie in Sittard ben ik begonnen aan de huisartsopleiding. (diploma 2003). Daarna heb ik op diverse plekken in de regio gewerkt. Ook werkte ik aan de universiteit Maastricht, waar ik les gaf aan geneeskundestudenten. Omdat ik veel plezier beleefde aan het lesgeven begeleid ik ook nog co-assistenten. Dit kan gelukkig in de praktijk.

Ik vind het belangrijk dat patienten zich geholpen voelen. Ik hoop dat te bereiken door goed te luisteren. Daarna kan ik bepalen hoe iemand het beste geholpen kan worden, altijd alles in overleg met de patient. Duurzaamheid is iets wat ik hoog in het vaandel heb staan. Wij proberen dit als praktijk onder andere te verwezenlijken door met een elektrische auto te rijden. Persoonlijk probeer ik de auto steeds vaker te laten staan. Mijn woon-werk-verkeer doe ik zoveel mogelijk op de (elektrische) fiets.

Verder hebben mijn man Ivo Geurts en ik 3 zoontjes (Julius, 2005, Merlijn, 2008 en Tobias, 2011).


Inge Palmen, praktijkverpleegkundige:

Ik ben Inge Palmen, geboren in 1969, opgegroeid in Eijsden. Ik heb gewerkt op de intensive care afdeling van het Atrium Medisch centrum Heerlen. Vanaf september 2011 ben ik werkzaam in deze praktijk. Ik ervaar het werken in de huisartsenpraktijk als een nieuwe uitdaging, ik kom nu in aanraking met een heel ander aspect van de gezondheidszorg : van acute zorg over naar chronische zorgverlening. Ik ben aanwezig in de praktijk op maandag, woensdag-ochtend en vrijdag.

Ik woon samen met Tom Dormans en wij hebben 2 dochters; Femke (2004) en Silke (2006). In mijn vrije tijd ben ik onder andere graag sportief bezig: ik wandel veel met onze 2 honden Dijk en Ko, ik sport in een sportschool en regelmatig probeer ik te hardlopen door het heuvelland.


Vera Heitlager-Smeets, praktijkassistente:

Ik ben geboren in 1988, opgegroeid in Geleen. Sinds mijn afstuderen in 2012 ben ik werkzaam als doktersassistente in deze praktijk. Ik vind het belangrijk dat patiënten zich gehoord en geholpen voelen. Het afwisselende werk binnen deze praktijk bevalt mij erg goed. Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag om de week.

In 2013 ben ik getrouwd met Dion Heitlager en samen hebben wij een dochter Loïs (2015) en een zoon Florian (2019)


Sandy Beckers, praktijkassistente:

ik werk sinds als praktijkassistente in deze praktijk


Eva Theunissen, praktijkassistente:

ik werk sinds 2018 als praktijkassistente in deze praktijk


Mandy vd Hurk, praktijkondersteuner GGZ (jeugd):

ik werk sinds 2015 als praktijondersteuner GGZ (jeugd) in deze praktijk.


Monique Ubaghs, praktijkondersteuner GGZ (jeugd):

Mijn naam is Monique Ubaghs, ik woon in Sittard, ben getrouwd en we hebben een dochter van 21. In mijn vrije tijd werk ik graag in de tuin, en ik tennis al sinds mijn jeugd. Ik doe aan yoga en volg cursussen keramische vormgeving. In 2010 heb ik het diploma integratieve kinder- & jeugdtherapie behaald. Als POH-er Kind & Jeugd kan ik deze kennis en vaardigheden goed toepassen. Mijn passie ligt bij het samen ontwikkelen van sterke kinderen omdat dat efficiënter is - en vóóral prettiger voor het kind/jongere - dan beschadigde volwassenen repareren.


Nicolette Siep, praktijkondersteuner GGZ (volwassenen):

Tot 2016 werkte ik aan de Universiteit van Maastricht als neurocognitief wetenschapper. Met behulp van scanners keek ik naar de verschillen tussen gezonde hersenen en de hersenen van mensen met psychopathologie. In deze jaren heb ik veel kennis en expertise verworven; het is ongelooflijk hoe snel onze kennis over ons brein de afgelopen 20 jaar is gegroeid. Helaas heeft veel van deze kennis zijn weg naar de maatschappij nog niet gevonden. Dit merkte ik ook in mijn werk als therapeut; veel van de gebruikte protocollen leken achterhaalt. Echter, verandering leek haast onmogelijk omdat veel protocollen gestandaardiseerd zijn en vasthangen aan logge ICT en verzekeringsstructuren. Mijn missie is dan ook om de wetenschappelijk kennis die er is, maar die nu vooral verloren gaat in een enorme hoeveelheid aan internationale publicaties, over te dragen naar de werkvloer....daar waar mensen het grootste deel van hun leven doorbrengen.


Pia Peeters, diëtiste:

In Midden-Limburg geboren ben ik door mijn studie Diëtetiek (die toen nog in Heerlen zat) naar het zuiden verhuisd en hier blijven ‘hangen’. In Heerlen werkte ik een aantal jaren in het De Wever ziekenhuis. Vervolgens heb ik verschillende functies vervuld bij de Universiteit Maastricht. Rond mijn 40 ste jaar besloot ik mijn oude vak weer op te pakken en ben opnieuw de diëtetiek in gedoken. Inmiddels heb ik een zelfstandige praktijk, voedingsadviesburo HUMUS. Ik werk van huis uit, houd een dag in de week spreekuur in Maastricht en sinds juni 2016 ben ik iedere woensdag in Valkenburg.

Nu bijna 10 jaar geleden verhuisde ik met man en zonen (1996 en 1998) naar Eckelrade, waar we ons helemaal thuis voelen. Heerlijk om binnen vijf minuten het bos en de velden in te kunnen wandelen en genoeg ruimte voor een grote moestuin.


Chantalle Moors: praktijkmanager:

Ik werk sinds 2018 als praktijkmanager voor Praktijk St. Pieter


Stagiaires:

Onze praktijk is nauw verbonden met verschillende opleidingen. Zowel studenten geneeskunde als de studenten van de opleiding tot doktersassistenten zijn regelmatig bij ons in de praktijk aan het werk.

Het kan dan ook zijn dat u een onderzoek of behandeling ondergaat door een stagiaire. Mocht u dat niet op prijs stellen, geef dat dan even aan bij de balie.


Laatste update pagina 11/01/2020