medewerkers

Wie zijn wij?


Praktijk St. Pieter is een huisartsenpraktijk met twee huisartsen: dhr Gaspard Knops en mw Floor Seveke. Daarnaast werken er ook twee assistentes: Vera Heitlager-Smeets, Esther Heuts, Eva Theunissen en Agata. In de praktijk werkt een praktijkondersteuner voor chronische aandoeningen, Inge Palmen. Zij werkt samen met Yvonne Wils, Diabetesverpleegkundige vanuit het ziekenhuis Maastricht en Pia Peeters, diëtiste vanuit voedingsadviesburo Humus. Ook zijn er drie praktijkondersteuners psychologie, te weten Mandy vd Hurk, Eline Schepers en Nicolette Siep.

Hieronder zullen zij zich even aan u voorstellen:


G.B.R.M. Knops:

Oprichter van deze praktijk. Ik ben geboren te Geleen in 1961, volgde Gym-B op St. Michiel aldaar (tegenwoordig Graaf Huyn College) en haalde mijn artsenbul aan de universiteit van Maastricht in 1986. Hierna werkte ik als militair arts (Ossendrecht) en poortarts voor alle specialismen (Ziekenhuis Lievensberg te Bergen op Zoom). In 1990 sloot ik de huisartsopleiding in Maastricht af waarna ik tot 1998 werkzaam was als waarnemend arts in huisartspraktijken en verpleeghuizen in Limburg en Brabant. Daarnaast volgde ik opleidingen in de acupunctuur, natuurgeneeskunde en neuraaltherapie (voornamelijk in Duitsland). In april 1998 vestigde ik mijn eigen huisartspraktijk (nog zonder patienten) in Valkenburg aan de Geul.

Inmiddels is de praktijk flink gegroeid.

Ik ben getrouwd met Aline Kruit, aerkzaam als arts-coach vanuit hetzelfde praktijkpand, tevens auteur van boeken over slaap. Samen hebben we drie dochters: Isabelle (1996), Anna (1998) en Maria (2002).


F. Seveke:

Ik ben als huisarts verbonden aan de praktijk. Geboren in Nijmegen, in 1973. Ik woon al sinds mijn studie aan de universiteit Maastricht (diploma 1999) in die stad. Na een jaar geriatrie in Sittard ben ik begonnen aan de huisartsopleiding. (diploma 2003). Daarna heb ik op diverse plekken in de regio gewerkt. Ook werkte ik aan de universiteit Maastricht, waar ik les gaf aan geneeskundestudenten. Omdat ik veel plezier beleefde aan het lesgeven begeleid ik ook nog co-assistenten. Dit kan gelukkig in de praktijk.

Ik vind het belangrijk dat patienten zich geholpen voelen. Ik hoop dat te bereiken door goed te luisteren. Daarna kan ik bepalen hoe iemand het beste geholpen kan worden, altijd alles in overleg met de patient. Duurzaamheid is iets wat ik hoog in het vaandel heb staan. Wij proberen dit als praktijk onder andere te verwezenlijken door met een elektrische auto te rijden. Persoonlijk probeer ik de auto steeds vaker te laten staan. Mijn woon-werk-verkeer doe ik zoveel mogelijk op de (elektrische) fiets.

Ik heb spreekuur op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag om de week.

Verder hebben mijn man Ivo Geurts en ik 3 zoontjes (Julius, 2005, Merlijn, 2008 en Tobias, 2011).


I. Palmen:

Ik ben Inge Palmen, geboren in 1969, opgegroeid in Eijsden. Ik heb gewerkt op de intensive care afdeling van het Atrium Medisch centrum Heerlen. Vanaf september 2011 ben ik werkzaam in deze praktijk. Ik ervaar het werken in de huisartsenpraktijk als een nieuwe uitdaging, ik kom nu in aanraking met een heel ander aspect van de gezondheidszorg : van acute zorg over naar chronische zorgverlening. Ik ben aanwezig in de praktijk op maandag, woensdag-ochtend en vrijdag.

Ik woon samen met Tom Dormans en wij hebben 2 dochters; Femke (2004) en Silke (2006). In mijn vrije tijd ben ik onder andere graag sportief bezig: ik wandel veel met onze 2 honden Dijk en Ko, ik sport in een sportschool en regelmatig probeer ik te hardlopen door het heuvelland.


Stagiaires:

Onze praktijk is nauw verbonden met verschillende opleidingen. Zowel studenten geneeskunde als de studenten van de opleiding tot doktersassistenten zijn regelmatig bij ons in de praktijk aan het werk.

Het kan dan ook zijn dat u een onderzoek of behandeling ondergaat door een stagiaire. Mocht u dat niet op prijs stellen, geef dat dan even aan bij de balie.